Familiebedrijf Wasserij Best

Familiebedrijf

Opgericht in 1967 door Gerard Sr. en Ria Best, ruim 50 jaar later runt Gerard Jr. met dezelfde passie en toewijding Wasserij Best.

Familiebedrijf sinds 1967

 • 1967Oprichting door Gerard en Ria Best
 • 1997Overname door Gerard Best Jr.
 • 2000Verhuizing van de Machineweg naar de Vaartweg
 • 2016Verhuizing naar huidige locatie te Amsterdam
 • Familiebedrijf Wasserij Best bestaat al meer dan vijftig jaar.

  In 1967 bedienden Gerard Sr. en Ria Best onze eerste klanten in een voormalige garagebox. In de loop der jaren groeiden het machinepark en het aantal medewerkers aanzienlijk. Toch bleven de persoonlijke aanpak en hoogwaardige kwaliteit altijd leidend. Vanaf de jaren tachtig specialiseerde ons bedrijf zich in de horecasector met vele nieuwe klanten als gevolg. Op onder meer Aruba en St. Maarten werden goedlopende vestigingen opgezet. Daarnaast is altijd veel geïnvesteerd in overnames van andere wasserijen en vernieuwingen van het machinepark. Na het overlijden van Gerard Best Sr. in 1997 kwam het familiebedrijf in handen van zoon Gerard Jr.

  Groei en kwaliteit

  De specialisatie in de horecabranche is de laatste jaren doorgezet en ook de continue kwaliteit blijft hoog in het vaandel staan. Verdere groeimogelijkheden heeft het bedrijf in 2016 doen besluiten te verhuizen naar een perfect ingericht en ruim opgezette wasserij in Amsterdam. Vanuit deze locatie bedienen wij horecabedrijven in en om Amsterdam, Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht.

  Tot de klantenkring behoren zowel grotere als kleinere hotels, restaurants, cateraars en (party)verhuurbedrijven. Ook is Wasserij Best een geschikte partner voor de bewassing van bedrijfskleding. Schoon, Snel, Simpel.

  Gespecialiseerd team

  Het gespecialiseerde team van Wasserij Best zet zich 365 dagen per jaar in om u van A tot Z van dienst te zijn. Niet alleen op het gebied van wassen en stomen, waarbij u kunt denken aan wasgoed sorteren, het juiste programma kiezen, de kwaliteit secuur controleren, tellingen uitvoeren en pakketten sealen. Onze medewerkers helpen u ook met plezier verder voor de verkoop en verhuur van linnen. Vanzelfsprekend kunt u altijd rekenen op onze logistieke dienst. Onze chauffeurs halen het wasgoed op de afgesproken tijd en plaats bij u op en leveren dit geheel conform planning weer af. Ook tijdens de feestdagen, zodat u nooit een tekort heeft aan schoon bedlinnen, tafellinnen of keukentextiel. Wij weten als geen ander hoe belangrijk dit is voor het succes van uw bedrijf.

  Professioneel machinepark

  Het machinepark van Wasserij Best is professioneel, modern en uitgebreid. De totale inrichting is volledig toegesneden op al onze werkzaamheden voor de horecasector. U bent hierdoor verzekerd van de beste kwaliteit. In onze nieuwe locatie aan de Rhoneweg in Amsterdam beschikken wij over zeer geavanceerde apparatuur en ruim voldoende wasmachines voor de witte en bonte was, draperieën, tafelrokken en kleding. Ook staan in ons machinepark hoogwaardige drogers en gedegen strijk/vouwmachines. Voor kleding hebben wij een moderne tunnelfinisher waardoor wij alle jassen en overhemden keurig op hanger kunnen leveren. Vanzelfsprekend wordt ons machinepark technisch uitstekend onderhouden en verrichten uitsluitend gekwalificeerde medewerkers de werkzaamheden.