Veel gestelde vragen

Vind hier een antwoord op veel gestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen, neem dan gerust contact met ons op.

Contact opnemen

Een wasserij is een professionele onderneming die zich richt op het reinigen en verzorgen van grote hoeveelheden wasgoed voor bedrijven, organisaties of instellingen. Het kan bijvoorbeeld gaan om het wassen van tafellinnen, servetten, koksbuizen, keukendoeken voor restaurants en beddengoed en handdoeken voor hotels.

Een wasserette is een self-service wassalon, waar klanten hun eigen wasgoed kunnen wassen en drogen. Een wasserette heeft meestal meerdere wasmachines en drogers die door klanten kunnen worden gebruikt, evenals andere apparatuur, zoals strijkijzers en vouwtafels.

Een wasserette (ook wel wassalon of zelfbedieningswasserij) is een plaats waar meerdere wasmachines staan, waar men tegen betaling zelf kleding en textiel kan wassen. Een wasserette stelt dus alleen de machine beschikbaar en verzorgd geen was.

Een wasserij is een onderneming met professionele wasmachines en drogers. Uw was wordt gestreken en opgevouwen en de medewerkers controleren al het textiel op kwaliteit.

Wasserij Best verzorgt de was voor de professionele horeca in Amsterdam en omgeving. Dit betekent concreet dat wij in een straal van circa 100 kilometer rondom Amsterdam onze klanten bedienen.

Ja! Als jij met een restaurant start, kan ook jij klant worden bij Wasserij Best. Jij kan jouw eigen tafellinnen aanschaffen – al dan niet met onze hulp bij een van onze leveranciers – of je kan linnen uit onze pool inzetten. Wij verzorgen dan de textielreiniging en het textielbeheer.

Wasserij Best verhuurt ook linnen. Wij hebben een grote eigen voorraad met textiel voor restaurants en hotels waaruit een keuze gemaakt kan worden. Zie voor meer informatie onze pagina over textielbeheer.

Het is niet nodig om eigen linnen voor jouw restaurant te hebben. Via onze dienst textielbeheer kan elk restaurant gebruik maken van onze pool met tafellinnen. Zie voor meer informatie onze pagina over textielbeheer.

Wasserij Best werkt met een eigen bezorgdienst. Deze haalt en brengt jouw linnen op afgesproken dagen. Wij brengen de schone was en nemen de vuile was mee terug. De frequentie van halen en brengen hangt af van het aantal kilogrammen wasgoed.

Textielreiniging is het wassen van textiel met water en sop. Textielreiniging is echter niet zo eenvoudig als het lijkt. Er komt meer bij kijken dan men denkt.